Θέση
Υποψήφιος Διδάκτορας
Σχετικά/Βιογραφικό


Ο Δημήτρης Μπαρμπάκος ολοκλήρωσε τις σπουδές του Ηλεκτρονικού Μηχανικού στο Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας το 2014 (με υποτροφία για καλές επιδόσεις τα 3 από τα 4 χρόνια), διεκπεραιώνοντας την πτυχιακή του εργασία στο ερευνητικό κέντρο XLIM του πανεπιστημίου της Limoges, στη Γαλλία και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προηγμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής» του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με διπλωματική εργασία: “Ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών διατάξεων με τεχνολογία Inkjet Printing”.
Έχει εμπλακεί σε αρκετά έργα σε συνεργασία με επιστήμονες και τεχνικούς διαφορετικών ειδικοτήτων, σαν τεχνικός, μηχανικός και ερευνητικός συνεργάτης, κυρίως σε θέματα που αφορούν σε αισθητήρες, ενσωματωμένα ηλεκτρονικά και ανάλυση σήματος – αναγνώριση προτύπων. Για τρία χρόνια, διετέλεσε Τεχνικός Διευθυντής της εταιρίας Direct Solutions Private co., της οποίας είναι συνιδρυτής.
Έχει εργασθεί σε ερευνητικά έργα από το 2011 σε 4 εργαστήρια: στο T.E.I Στερεάς Ελλάδας (DSG), στο Πανεπιστήμιο της Limoges (XLIM), στο T.E.I. Αθήνας (microSENSES) και στο ΕΚΕΦΕ «Δ» (ΙΝΝ).
Ασχολείται ερευνητικά με τα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά, τα εκτυπώσιμα υλικά, τις τεχνολογίες εκτύπωσης, τα εύκαμπτα υποστρώματα και την σχεδίαση και κατασκευή εύκαμπτων ηλεκτρονικών διατάξεων.
Από τον Ιούλιο του 2017 πραγματοποιεί τη διδακτορική του διατριβή στο ΕΚΕΦΕ «Δ», σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιομηχανικών Διδακτορικών» του ΕΚΕΦΕ «Δ» που επιχορηγεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.