Θέση
Μεταδιδακτορικός
Σχετικά/Βιογραφικό

Τον Μάιο του 2017 έλαβα το διδακτορικό μου σε iστικά ανάλογα σύμπλοκα οργανικών νανοϋλικών για ανίχνευση ακτίνων Χ από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού έλαβα τιμητική υποτροφία από το Defence Science and Technology (dstl) της Αγγλίας. Κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στη «Νανοεπιστήμη και Νανοτεχνολογία» από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και πτυχίο στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Surrey διερευνώντας επιστρώσεις με βάση λειτουργικά πολυμερή με αντιρρυπαντικές ιδιότητες. Επίσης, εργάστηκα ως βοηθός διδασκαλίας στα τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Surrey.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, μού απονεμήθηκε η Βιομηχανική Μεταδιδακτορική Υποτροφία του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου για να μελετήσω το γραφένιο ως υλικό ηλεκτροδίων για υπερπυκνωτές. Αυτό το καινοτόμο έργο Έρευνας και Ανάπτυξης βασίζεται στη συνεργασία του Εργαστηρίου Νανολειτουργικών και Νανοσύνθετων Υλικών του Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου και της Pleione Energy S.A. που βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο «Λεύκιππος» του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου.
Τα ερευνητικά μου ενδιάφεροντα εστιάζονται στα υβριδικά νανοδομημένα υλικά με βάση τον άνθρακα, στις μεθόδους χαρακτηρισμού προηγμένων υλικών καθώς και στην εξερεύνηση των ιδιοτήτων τους για πολλαπλές εφαρμογές.