Θέση
Ερευνητής
Τηλέφωνο
+30 210 650 3116
Σχετικά/Βιογραφικό
Ο Δρ Βασίλειος Κωνσταντούδης έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το ΑΠΘ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα στη θεωρία και τις εφαρμογές μη γραμμικών και χαοτικών συστημάτων. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με τίτλο "Μη γραμμική δυναμική μαγνητικών συστημάτων» το 1999 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από δύο χρόνια μεταδιδακτορική έρευνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου εφάρμοσε μεθόδους των χαοτικών συστημάτων σε διαδικασίες μοριακών φωτοδιασπάσεων, έγινε μέλος του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής (τώρα Ινστιτούτο των Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας) στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".
Τα τελευταία χρόνια, η έρευνα του επικεντρώνεται σε μαθηματικά και υπολογιστικά προβλήματα νανομετρολογίας και της νανοτεχνολογίας, με έμφαση στο χαρακτηρισμό και τη μοντελοποίηση της μορφολογίας και της τραχύτητας νανοδομών που βρίσκουν εφαρμογές στην ηλεκτρονική, τη φωτονική, τις έξυπνες επιφάνειες και τα βιο-υλικά.
Ο Β. Κωνσταντούδης έχει ~ 95 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά και τρία κεφάλαια σε σχετικά βιβλία που έχουν δεχθεί περισσότερες από 1.200 αναφορές με συνολικό h-index = 19 (πηγή Scopus). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 70 διεθνή συνέδρια με 7 προσκεκλημένες ομιλίες. Μέρος της δουλειάς του έχει συμπεριληφθεί σε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ έχει επιβλέψει 1 διδακτορική διατριβή και 8 μεταπτυχιακές εργασίες.